Genç Yazılımcılar 33. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı’ndan 4 Madalyayla Döndü
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da organize edilen 33. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı tamamlandı. Bilgisayar ve bilişim alanında kabiliyetli gençleri teşvik etmek ve uluslararası düzeyde desteklemek amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda Türk milli takımı önemli bir başarıya imza attı. Toplam 18 ülkeden 75 öğrencinin katıldığı zorlu yarışmada Türk temsilciler 4 madalya birden elde etti.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında yetiştirilen genç bilim insanları, şampiyonada sergiledikleri performansla dikkat çekti. Organizasyon sonunda Türkiye adına yarışan öğrenciler 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu.
Noyan Cantürk Genel Sıralamada Zirvede Yer Aldı
Milli takım kadrosunda yer alan öğrencilerden Noyan Cantürk ve Yunus Emre Artal altın madalya kazanarak büyük bir başarı kaydetti. Altın madalya alan Noyan Cantürk, olimpiyattaki bütün soruları eksiksiz ve doğru çözerek genel sıralamada birinci sıraya yerleşti.
Yarışmada mücadele eden diğer öğrencilerden Ahmet Alp Orakçı gümüş madalya, Ahmet Emre Gürdal ise bronz madalya alarak Türkiye’ye madalyayla dönen diğer isimler oldu. Bilgisayar bilimleri alanında uluslararası ölçekte düzenlenen bu tür yarışmalar, genç yeteneklerin kendilerini göstermesine ve teknoloji alanındaki kabiliyetlerini sergilemelerine imkan sağlıyor.
TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamada, geleceğin bilim insanı adayı olan öğrenciler tebrik edilirken organizasyonda emeği geçen komite başkanlarına, eğitim sürecinde yer alan akademisyenlere, öğretmenlere ve öğrencilerin ailelerine katkılarından dolayı teşekkür iletildi.
Kaynak: TÜBİTAK



















Yorum Yap
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.