Vali Hulusi Şahin Antalya-Alanya Otoyolu’nda İncelemelerde Bulundu
Antalya Valisi Hulusi Şahin, yapımı devam eden Antalya-Alanya Otoyolu güzergahında incelemeler gerçekleştirerek projedeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şantiyeler, tüneller ve viyadüklerdeki fiziki gerçekleşmeler aralıksız olarak sürdürülüyor.
Toplam 122 kilometre uzunluğa sahip olan projenin detayları hakkında bilgi veren Vali Şahin, 84 kilometresi anayol ve 38 kilometresi bağlantı yolu olan güzergahta çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti. Projenin kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirildiğini vurgulayan Vali Şahin, tünel kazım işlerinin devam ettiğini ve tünellerde yüzde 80’lik ilerleme seviyesine ulaşıldığını ifade etti.
16 Viyadük İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Güzergah üzerinde yer alan 16 viyadüğün inşaatının da hızla sürdüğünü belirten Vali Şahin, bölge için acil bir ihtiyaç olan projenin 2028 yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Kısa süre içerisinde tünellerden araçlarla geçileceğini belirten Şahin, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Mevcut D400 kara yolundaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı amaçlayan projenin tamamlanmasıyla birlikte büyük bir ekonomik tasarruf sağlanması öngörülüyor. Proje bittiğinde yıllık 23 milyar Türk Lirası zamandan ve 900 milyon Türk Lirası akaryakıttan olmak üzere toplam 23,9 milyar Türk Lirası tasarruf elde edilecek. Aynı zamanda çevreci yönüyle de dikkat çeken proje sayesinde yılda 47 bin ton daha az karbondioksit emisyonu salınımı gerçekleştirilecek.
Kaynak: Antalya Valiliği



















Yorum Yap
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.