Antalya Haberlerleri – Antalya haber – Havadis07

Özel amaçlı inşaat makineleri olan beton pompaları 

Özel amaçlı inşaat makineleri olan beton pompaları 
14 Nisan 2022 - 20:04

Betonarme teknolojisi ile gerçekleşen inşaat projelerinde beton santrallerinin kullanılması gerekmektedir. Bomla donatılan ve genelde büyük ebatlarda olan bu iş makineleri uzun bir süre içinde monte edilir ve taşınırken de sorunlar ortaya çıkarabilir. Bu problem https://machineryline.com.tr/-/beton-pompalari–c112 linkinde görebileceğiniz özel amaçlı beton pompalar ile çözülebilir. İnşaat harcını inşaat yerine ulaştırmak amacıyla kullanılan bu iş makineleri inşaatın sürecini hızlandırır, işçilik ve malzeme tasarrufu sağlar, beton kalitesini artırır ve daha yüksek verimlilik sağlar. 

Beton pompalarının özellikleri 

Beton pompaları beton harçlarının dikey veya yatay taşımak amacıyla kullanılan ve kamyon şasesi üzerinde uygulanan iş makineleridir. Hareketli ve bağımsız kompleksi olarak uygulanan bu iş makinesi, uzatılabilen bom ile donatılır. Beton pompaları bina, yol, köprü ve farklı teknik tesislerin inşaatı sırasında beton dökmek amacıyla kullanılır. Beton  pompaları hazır beton harcının hem yatay hem de dikey yönlerde taşınmasını sağlayabilir.



Beton pompaları aşağıda yazılı parçaları içerir:

  • Kamyon şasesi: kabin ve motora sahip olan hareketli şase. Örnekler: Daf, Mercedes-Benz Actros 4141, Scania G480 şaseleri üzerindeki Cifa 8X4 modeli, Putzmeister 2016, Iveco Trakker, Sany SY5271THB 6×4 modeli, Renault Midlum 210, Schwing BPL 900 4×2 modelleri
  • Çeşitli donatıma sahip olan platform, tahrikli pompa, silo, beton borulu döner bom ve başka ekipmanlara sahip olan beton pompa istasyonları.

Beton pompası, hazır beton harcının döner bom üzerinde monte edilen beton boru hattı yardımıyla inşaat yerine ulaştırılma prensibi ile çalışır. Genelde döner platform üzerinde monte edilen bom üç parçadan oluşmaktadır. Bu parçalar hidrolik silindirlerle dikey yönde hareket edebilir. Döner platform kamyon şasesi üzerinde monte edilir. Bom döner mekanizması sayesinde 360° derece ile hareket edebilir. Dağırıcı ekipmanlar hareket edebileceği yarıçapı 19 metreye kadardır.


Beton beton karıştırıcıdan pompanın teslim hunisine gönderilir. Şaseden çıkan hidrolik destekler beton pompasının aynı yerde sabit bir şekilde durmasını sağlar. Bom hareketleri, beton harcının tüketimi, pompa yönetimi taşınabilir kumanda panosu yardımıyla kontrol edilebilir. Bu sayede operatör beton işlerinin yapıldığı yerden uzak durabilir.

Beton pompası özellikleri ve dikkat edilecek kriterler 

Bu iş makineleri pompa tipine göre rotorlu ve pistonlu tiplere bölünür. Beton harcının maksimum teslim yüksekliği 100 metredir. Beton pompasının kapasitesine göre 50-60 m3/saat kapasiteli orta sınıf ve 200 m3/saat’e kadar kapasiteli büyük sınıf olarak bölünür. Bomun nasıl katlandığına bağlı olarak R, Z ve RZ tip beton pompaları mevcuttur. 

Beton pompalarının asıl avantajları şunlardır: beton harcının hızlı teslimi, üzerinde monte edilen şasenin hareket kabiliyeti. 

Diğer avantajları ise şu şekildedir:

  • bağımsız kullanılabilirliği
  • az sayıda çalışan personel
  • ekstra donatım kullanmasına gerek olmaması
  • boyutları sınırlı olan alanlarda çalışabilirliği

Beton pompası satın alırken makinenin kapasitesi, bomun uzunluğu, silo hacmi, teslim hunisinin yüksekliği, boyutları, motor gücü, pompa tahrik tipi gibi özellikleri dikkate almak gerekir.

www.havadis07.com © 2021 Tüm Hakları saklıdır.Yayınlanan haberlerin telif hakkı ajanslara aittirantalya haberSponsorlar: - antalya tabela reklam - antalya duvar kağıdı - duvar kağıdı - https://www.antalyaduvarkagidi.com.tr

takipci satin al -İstanbul evden eve nakliyat