Antalya Haberlerleri – Antalya haber – Havadis07

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması şüphelileri adliyede

Antalya’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması’nın(PDY) “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik operasyonda gözaltına alınan 62 şüpheliden 19’u adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan ve aralarında “askeri imam” olduğu iddia edilen S.T de adliyeye sevk edildi.

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması şüphelileri adliyede
24 Aralık 2017 - 12:56

Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik operasyonda gözaltına alınan 62 şüpheliden 19’u adliyeye sevk edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında muvazzaf astsubay, astsubay, teğmen, asker ve Polis Akademisi ile ilişiği kesilen öğrencilerin de olduğu 62 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan aralarında “askeri imam” olduğu iddia edilen S.T’nin de bulunduğu 19 zanlı, sağlık kontrolünün ardından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY’nin “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer 43 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüphelilerin 2013 ile 2017 yılları arasında ankesörlü telefonlar ile market ve büfelerdeki sabit kontörlü telefonlar vasıtasıyla iletişim kurdukları, bu yolla örgütsel toplantılar düzenleyerek örgütsel faaliyetler yürüttükleri ileri sürülüyor.

www.havadis07.com © 2021 Tüm Hakları saklıdır.Yayınlanan haberlerin telif hakkı ajanslara aittirantalya haberSponsorlar: - antalya tabela reklam - antalya duvar kağıdı - duvar kağıdı - https://www.antalyaduvarkagidi.com.tr

takipci satin al -İstanbul evden eve nakliyat